False

False

Productes gastronòmics

15/05/2015
Sabors d'Eivissa
Ja sigui com a deliciosos records, o bé per gaudir-ne durant l'estada a l'illa, no passeu per alt els següents productes, de sabor cent per cent eivissenc.

Sobrassada
Aquest deliciós embotit està protegit amb el segell geogràfic de les Illes Balears i és obligat provar-la durant les vacances a Eivissa. Elaborada amb la carn magra del porc i espècies, el gust i la textura varia en funció de la recepta familiar. Es pot assoborir rostida, untada en pa o acompanyant plats tradicionals.

Pa pagès
Elaborat només amb farina i aigua, pot resultar una mica mancat de sal per al viatger no acostumat a aquesta classe de pans. En els esmorzars se sol untar de sobrassada o tomàquet i oli d'oliva. Als restaurants sol aparèixer a l'aperitiu, amb l'allioli i les olives.

Carn de bestiar
De carn saborosa i suau, el bestiar o xai eivissenc apareix en diversos plats del receptari tradicional. Actualment hi ha el segell 'Anyell d'e', una marca de garantia que certifica la carn d’ovi nascut i criats a Eivissa segons les pràctiques tradicionals. Si voleu comprar-ne, buscau aquest segell.

Ametlles
L'ametller és un arbre habitual a les valls i camps eivissencs, tal com es pot veure a principi d'any, quan floreixen. De deliciós sabor, és fàcil trobar-les en els mercats pagesos.

Formatge
A causa de que a l'illa el bestiar predominant sempre ha estat el boví i cabrú, els seus formatges s'han elaborat amb aquests dos tipus de llet. Hi ha empreses que els segueixen elaborant de forma artesana.

Raor
És un dels peixos estrella de la cuina illenca a causa de la seva carn tendra i saborosa. La seva tonalitat rosàcia recorda a la del moll, té poques espines i se sol preparar fregit. El consum comença a partir del setembre, quan s'aixeca la veda de pescar-lo.

  • HyperLink<div class="img-overlay"></div>

  • HyperLink<div class="img-overlay"></div>